historie

Historien om Fruedal Agro ApS

Et moderne midtjysk landbrug med en ambition om at gå forrest, i et fremtidigt stærkt dansk landbrug.

2018

Første landbrugsejendom købes

Claus køber den første landbrugsejendom på 47 hektar, og jorden udlejes.

2019

Udvidelse til 100 hektar

Landbruget udvides til 100 hektar, og Claus begynder at drive jorden selv med egne maskiner.

2020

230 hektar

Arealet vokser til 230 hektar, og Anders bliver den første fuldtidsansatte. Den første mejetærsker købes, og læggekartoffelproduktionen startes op.

2021

500 hektar

Fruedal Agro når 500 hektar og ansætter yderligere to fuldtidsmedarbejdere. Læggekartoffelfaciliteterne tages i brug.

2022

725 hektar

Arealet udvides til 725 hektar, hvoraf 64,5 hektar er dedikeret til læggekartofler.

2023

1715 hektar

Fruedal Agro når 1715 hektar, hvoraf 105 hektar er læggekartofler. Egen kartoffelægger sættes i gang.

2024

1900 hektar

Landbruget vokser til 1900 hektar og har 9 fuldtidsansatte, hvoraf 3 er elever. 176 hektar er afsat til læggekartofler, og det er det sidste år med majs til biogasproduktion.

2025

3000 hektar

Fruedal Agro når 3000 hektar, og Esper og Hans bliver inviteret med på rejsen. Sammen danner de et partnerskab med planteavl som omdrejningspunkt.

Hvem er vi?

Vores Mission

Vores mission er at videreudvikle et landbrug som baner vejen for et fremtidigt stærkt dansk landbrug.

En grøn fremtid
Hos Fruedal Agro engagerer vi os i bæredygtig udvikling og innovation for at sikre et stærkere, grønnere dansk landbrug for kommende generationer.
Innovation
Grøn energi er spændende, og vi arbejder aktivt for bæredygtige løsninger. Gennem nye teknologier og vedvarende energikilder reducerer vi CO2-aftrykket og skaber en grønnere fremtid.
Pløjefrit dyrkningssystem
Vi producerer vores afgrøder i et pløjefrit dyrkningssystem, hvor vi lagre og opbygger kulstof i jorden.